Potkukelkkailua keväthangilla Päijänteen maisemissa

Potkukelkkailu viekoittelee sinut vitivalkoiselle raitille omatoimisesti tai paikallisen oppaan johdattamana. Raitilta kuuluu vain oma puuskutuksesi ja potkuttelusi suhina, joka rytmittää ajatuksiasi ja hengitystäsi metsän hiljaisen väen seuratessa menoasi. Matkaat vastuullisesti kuten esivanhempasi. Retkeesi sisältyy oppaan valmistama potkuttelumuona.

Retkemme kulkevat metsässä puiden lomassa, Päijänteen jäällä tai paikallisella lumisella tiellä. Jotta päästään tasaiselle jäälle, on laskettava tai kuljettava kelkalla noin 500 m pituinen mäki, korkeusero noin 20 m. Lähes samanlainen mäki aloittaa metsäreitin. Paikallinen tie on mielenkiintoisen mutkainen ja mäkinen. Tiellä voi harvakseltaan kulkea autoja.

Miksi?
Potkukelkkailu sopii virkistäytymiseen, liikunnalliseen yhdessäoloon tai vaikkapa ajatusten tuulettamiseen. Potkuttelet yksin tai yhdessä, saat ainutkertaisen muistorikkaan kokemuksen. Ja mikä ihmeellisintä, reitistä ei ole jälkeäkään kesällä.

Potkukelkkamme
Potkukelkkamme ovat aikuisille tarkoitettuja, joten ihan pienet eivät pysty niitä itsenäisesti käyttämään. Pienet kelkassa istujat pääsevät mukaan ilmaiseksi. Mestarina on yrityksen emäntä, joka jo pikkulikasta lähtien on potkutellut. Itse asiassa koko hänen sisaruskaartinsa potkutteli ja heidän ensimmäinen kelkkansa oli vesikelkka, potkukelkan esikuva.

Valitse alta mieleisesi potkuttelu!

Potkukelkkailu sopii:
• perheille
• ystäväporukoille
• syntymäpäivän juhlijoille
• polttariporukoille
• talvinautiskelijoille
• ekologisuuden ystäville

Ajo-ohjeet:
www.nukula.fi/yhteydenotto

Lisätietoja: info(at)nukula.fi tai 040 7038 136

Potkutteluja toteutetaan, kun kivinen Haukanmaan maasto on saanut riittävästi lunta ja/tai Päijänne on turvallisesti jäässä.

• Paistattelet keväthankien valoisuudessa, kun potkuttelet metsäraitilla tai järven jäällä hiljaisuudessa.

• Esivanhempiesi lailla matkaat retkelläsi vastuullisesti, omalla lihasvoimallasi. Matkan taittuessa nautiskelet potkuttelumuonasi.

• Ihanaa, kuljetat tuolia mukanasi, istahda ja kuulostele metsän ääniä, oravan narskuntaa tai vaikkapa Päijänteen jään mouruntaa.

• Ime itseesi metsän pyhyys, kokemustesi tunneskaalat ja kuulakas puhdas ilma.

Saavu yrityksen parkkipaikalle, jonne voit maksutta jättää autosi. Pihapiirissä sinua tervehtii oppaasi. Ennen metsäraitille potkaisua, varmistetaan kelkan käsittelyn onnistuminen.

Potkuttele rauhalliseen tahtiin keväisellä metsäraitilla tai järven jäällä. Kuuntele hiljaisuutta ja luonnon ääniä. Haistele luonnon kevättalven tuoksuja, hullaannu niistä. Esivanhempamme liikkuivat potkukelkalla arjessaan kunnioitten kaikkea elollista.

Matkaat naavaoksaisten kuusten suojassa, lohkareita väistellen, kohtaat valoisan valkokylkisten koivujen salin tai häkellyt salaperäisen Päijänteen selällä avautuvasta avaruudesta.

Pääset myös hurjastelemaan vain sinun käyttöösi varatulla lumisella metsätiellä. Jos tie kutsuu sinua laskemaan yhä uudelleen. Tee se ja nauti tuulispäänä.

Muistathan, että sinulla on tuoli mukana! Pysähdy ja ammenna itseesi, mitä luonto sinulle tarjoaa. Nauti potkuttelumuona ja jatka matkaa.

Päätät retken laavunuotiolla rupatteluun, kuumaan juomaan ja emännän korvapuustiin.

Matka: 3 – 5 km

Kesto: 2 – 3 h

Aika: lauantaisin, lähtö klo 12.30 ja paluu noin klo 15.30

Ryhmän koko: 5 – 15 henkilöä

Hinta: 48 € / hlö

Sisältää: tarjottavat, potkukelkka, opas ja alv

Pukeutuminen: Pukeudu sään mukaisesti. Ota ylimääräinen lämmin takki mukaan, minkä voit heittää harteille retken päätyttyä.

Vaatimustaso: Tule potkuttelemaan terveenä, ei tarvitse olla huippukuntoilija

Ylläpitääksesi tai edistääksesi erinomaista kuntoasi, tämä vaihtoehto on sinulle. Potkuttelet perinteisellä suomalaisella kelkalla metsätiellä tai Päijänteen jäällä. Meno on yhtä vastuulista ”matkantekoa” kuin lenkkeily.

Nukulan emäntä vastaanottaa sinut. Saat kelkan ja ryhdymme harjoittelemaan. Pääset hikilenkille, kun hallitset potkurin käytön myös mutkissa ja kovassa vauhdissa.
Heitettyäsi lenkin sinulle tarjotaan kuppi kuumaa ja pieni suolapala. Ja sitten saunaan!

Matka: 3 – 8 km

Kesto: 3 – 4 h

Aika: lauantaisin, lähtö klo 16 ja lopetus noin klo 20

Ryhmän koko: 5 – 10 henkilöä

Hinta: 67 € / hlö

Sisältää: tarjottavat, potkukelkka, saunajuomana lähdevesi ja alv, huom: ei sisällä opasta

Pukeutuminen: Pukeudu sään mukaisesti hikilenkille. Ota kuivat vaihtovaatteet ja saunapyyhe mukaan.

Vaatimustaso: Tule hikilenkille terveenä ja potkuttele kuntosi mukaisesti.

Oletko potkukelkkaillut lapsena tai ehkä jopa aikuisiällä? Hienoa, jos olet, mutta ei hätää, vaikket olisi koskaan potkutellut ja nauttinut talvimaisemasta. Juuri nyt sinun on aika verestää vanhoja taitojasi tai oppia aivan uutta. Vien sinut potkukelkkailemaan luontoa kunnioittaen, vastuullisesti hiljaisuudessa.

Nukulan emäntä vastaanottaa sinut ja luovuttaa käyttöösi potkukelkan. Pääset potkurilenkille, kun hallitset kelkan käytön hieman kovemmassakin vauhdissa. Sinä kuitenkin määräät muun porukan kanssa tahdin.

Matkalla nautit kuumaa juomaa. Palatessa Hirsilaavulla kuppi kuumaa emännän korvapuustin kera odottaa sinua.
Vielä lyhyt potkuttelu ja Haltia-saunan löylyihin. Naiset ja miehet eri vuoroilla tai uima-asut mukaan.

Saunan jälkeen nautit keitto päivällisen; tuhti salaatti, kasviskeitto, jälkiruoka, toki vesi ja leivät kuuluvat kattaukseen.

Matka: 3 – 5 km

Kesto: 4 – 6 h

Aika: sunnuntaisin, lähtö klo 14 ja lopetus noin klo 20

Ryhmän koko: 5 – 10 henkilöä

Hinta: 83 € / aikuinen, 35 € / 8-17 vuotias

Sisältää: tarjottavat, potkukelkka, opastus, saunajuomana lähdevesi, päivällinen ja alv. Huom: Ota oma pyyhe mukaan.

Pukeutuminen: Pukeudu sään mukaisesti. Ota kuivat vaihtovaatteet ja saunapyyhe mukaan.

Vaatimustaso: Tule potkuttelemaan terveenä, ei tarvitse olla huippukuntoilija.

Yhteystiedot

Nukula Oy Piililäntie 71 41630 Oravasaari

Puh. + 358 40 703 8136 info(a)nukula.fi

Hannele Levävaara hannele.levavaara(a)nukula.fi

Yhteydenottolomake