Majoitus

Kulttuurirakennusten käyttötarkoitusten muutoksia

Vielä 1900-luvun puolivälissä Päijänteen rantamaisemissa toimi aktiivinen maatila eläimineen ja viljelyksineen. Tämän vuosituhannen alussa kulttuurisesti arvokas maalaismiljöö rakennuksineen koki vahvan käyttötarkoituksen muutoksen.

Jyvä- ja liha-aitat muuntuivat matkailijoiden nukkumatiloiksi. Navetasta tuli asiakkaiden kohtaamispaikka, jossa myös kokoustetaan. Kolmikerroksisen navettarakennuksen alakerran valloittivat saunaosasto suihkuineen ja pyykkitupa. Vanha päärakennus, nykyinen Vanha tupa, on säilyttänyt oman roolinsa muutosprosessin aikana, makuuhuoneissa nukutaan edelleen ja tuvan ison pöydän ääressä nautitaan vaikkapa aamiainen. Kaikki muutokset on tehty vanhaa maalaiskulttuuria kunnioittaen ja myös vanhoja materiaaleja mahdollisuuksien mukaan uudelleen käyttäen.

Lisämajoitustiloiksi pihamaalle pystytettiin Vierasmaja ja noin 100 metrin päähän pihamaasta todellinen luonnonkeidas Hirsilaavu. Tällä hetkellä on suunnitteilla Päijänteen rantaan ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu vuokrattava huvila. Se valmistunee viimeistään vuoden 2023 aikaana.

Ekomatkailua vastuullisesti Jyväskylän seudulla

Majoitutpa missä tilassamme tahansa, majoitut aina hiljaisuuden ja luonnon sylissä. Aamulla saatat herätä lintujen lauluun tai aamuauringon ensimmäisiin säteisiin, jotka kajastavat verhojen välistä. Jos et ole taannut herätystä, saatat nukkua niin sanotusti ”onnesi ohi”. Mutta ei hätää, olet ansainnut unesi ja joka herääminen aloittaa uuden ihanan päivän!

Majoitustilamme ovat televisiottomia, jolloin sähkömagneettisen säteilyn määrä makuuhuoneissa on pieni. Majoitukseen sisältyy liinavaatteet ja pyyhkeet ellei toisin sovita. Kaikissa tiloissamme on vettä säästävät, ekologiset kuivakäymälät.

Majoitustilamme ovat ovellisia tai ovettomia, ja aina raikkaita sekä sinut syvään uneen kiikuttavia. Ovellisia ovat LoistoaittaVanha tupaPikkuaitta sekä Vierasmaja ja ovettomia Hirsilaavu sekä Miljoonan tähden sali. Suunnitteilla oleva vuokrattava huvila on ovellinen.